Rasmus Bjerg

 
Rasmus Bjerg.


Rasmus Bjerg er en af Danmarks mest populære og alsidige skuespillere. Han er uddannet fra Statens Teaterskole i 2000 og har siden haft stor succes på både teatret, film og tv. Hans scenearbejde består af både moderne og klassiske stykker, bl.a. Holberg, Shakespeare, Brecht og Chekov. Fra 2011 var Rasmus Bjerg en del af Det Kongelige Teaters ‘Det Røde Rum’ og fik især meget anmelder- og publikumsros for sin skildring af Kældermennesket af Dostoyevsky i 2012.

Senest har Bjerg skrevet og opført et one-man-show om hans livshistorie. For udsolgte sale og ros fra anmelderne spillede Bjerg forestillingen rundt i hele Danmark og sluttede af på Nørrebro Teater i december 2015.

Bjerg har et umådeligt stort komisk talent og har bidraget med dette til dansk tv-komik gennem det seneste årti. Han er især kendt for sine mange roller i serierne Wulffmorgenthaler og Dolph & Wulff og som Sebastian Dworsky i serien P.I.S. Rasmus Bjergs gennembrud kom dog allerede i 2007 med komedieserien Mr. Poxycat and co. instrueret af Nikolaj Lie Kaas. Bjerg medvirkede også i serien Anstalten, af Hella Joof, der blev vist på TV2 i 2011. I den Emmy Award-vindende krimiserie Livvagterne (DR1, 2009/10), spillede Bjerg rollen som Lille Kurt.

Bjergs filmkrediteringer inkluderer roller i Oldboys, Parterapi, Sover Dolly på Ryggen og den anmelderroste Smukke Mennekser af Mikkel Munch-Fals. Han havde én af hovedrollerne i Villum Jensens Player (2013) samt i Heides komedie Alle for En (2011) og opfølgerne Alle for To (2013) og All for Tre (2017). Rasmus Bjerg spillede Oberst Müller i den internationalt anerkendte dramaserie 1864 instrueret af Ole Bornedal.