Nytårskoncerter / Nytårskoncert 2014 / Anmeldelse ved Lisbeth Primdahl

Anmeldelse ved Lisbeth Primdahl

23.jan. mødte 650 forventningsfulde gæster op til den 8.nytårskoncert i Aalestrup Idrætscenter. Hallens smukke udsmykning med lys, blomster og et lysanlæg, der gav flotte farveskift på scenens bagvæg, var med til at skabe en god og varm stemning. Per Bisgaard bød velkommen og takkede sponsorerne, og så åbnede Trine Gadeberg, Johnny Logan og Prinsens Musikkorps, under ledelse af Russel Gray, op for løjerne. Det blev en meget munter aften, fra den forsinkede ”gæst”, som kun kunne finde plads på scenen, over river- og balletdansende musikere til Johnny Logan’s vittigheder og Trine Gadebergs utrolige nummer fra Sønderborgrevyen.

Selvom der var meget ”fis”, blev der dog også plads til dejlig musik, stort set velkendte numre. Johnny Logan gav selvfølgelig sine grand prix succeser, What’s another year fra 1980 og Hold me now fra 1987. Han har stadig en smuk, lys stemme, selvom den har været i brug i mange år. Men aftenens store stjerne var Trine Gadeberg! Hun var sprudlende, når hun præsenterede de medvirkende, inklusiv hende selv. Da hverken Russel Gray eller Johnny Logan var dansktalende, hvilede det hele på hendes skuldre, og de bar det flot. Ingen kunne have gjort det bedre! Og Olivia Newton John’s udgave af Xanadu og Grease blegner i forhold til Trine Gadebergs stærke, udtryksfulde stemme. Mange fik nok som jeg en klump i halsen under hendes smukke udgave af Andrew Lloyd-Webber’s Pie Jesu, og Leonard Cohen’s Hallelujah.

Solisternes præstationer hvilede på et særdeles veltilpasset lydtæppe, nemlig Prinsens Musikkorps’ pragtfulde sound. Disse musikere er jo i verdensklasse! Jeg undrer mig lidt over, at man engagerer en af verdens dygtigste dirigenter til at stå og høre på vittigheder. Jeg kunne godt have ønsket mig lidt mindre ”fis” og lidt mere musik. Men det var en sjov aften.