Nytårskoncerter / Nytårskoncerten 2017 / Anmeldelse af Nytårskoncerten 2017

Anmeldelse

Festlig, fornøjelig og folkelig på allerbedste måde!
 
Sådan vil jeg karakterisere årets nytårskoncert med Prinsens Musikkorps og Rasmus Bjerg. Orkestret lagde ud med klassikeren West Side Story i et arrangement der var som skræddersyet til Prinsens Musikkorps, og hvor deres rappe janitsharer brillerede. Det er netop 6o år siden West Side Story havde premiere, endnu en god grund til at vælge denne klassiker.
 
Rasmus Bjerg kom ind og afslørede et sangtalent, som nogle måske ikke vidste, at han havde. Der var lidt dårligere tilslutning til koncerten i år, og man tilskriver det, at Rasmus Bjerg var for ukendt som sanger. Synd for dem, som snød sig selv for denne dejlige oplevelse.
 
Aftenens program var meget varieret. Man sad skiftevis med latter og gråd i halsen – dog mest det første. Men f.eks. Send in the Clowns og blæsernes hilsen til deres udsendte kammerater, Song of Hope, var meget bevægende.
 
Hvert år beundrer jeg Prinsens for den elegance, hvormed de laver fantastisk musik og samtidig har overskud til at lave en masse gags. Rasmus Bjergs og dirigent René Bjerregaards humor spillede perfekt sammen. I James Last in Scandinavia manglede blot den gyldne jakke til en perfekt illusion om at berømtheden selv stod på scenen, dirigentens bevægelser var helt som hans.
 
Hvordan afslutter man så sådan en fest? – Jo, vi var jo i en idrætshal, så man laver selvfølgelig ”halbal”, og mange benyttede lejligheden til en svingom til John Mogensens velkendte melodier. Resten sang med af hjertens lyst.
Med til at skabe den gode stemning var også Per Bisgaards muntre velkomst og afslutning, samt Dirk van Bolhuis’ flotte blomsterbuketter langs scenekanten. De og de to øvrige arrangører, Lars Refsgaard og Søren Bruun Sørensen kan kun være tilfredse.
 
En fantastisk nytårsfest!
 
Lisbet Primdahl.