Om os / De første 25 år

De første 25 år med Membranen

I de første år, efter etablering af Musik- og Teaterforeningen Membranen, var det mest musikarrangementer, der blev afholdt. Nogle med endda meget stor succes, andre med mindre tilstrømning, men det var et meget varieret udbud og efterhånden blev det da også en fasttømret forening der gav publikum gode oplevelser hver gang.

Siden 1989 hvor Membranen startede med at opføre skuespil, har der været spillet et stykke én gang om året, ja nogle år har der været to opførelser.

Det første stykke man tog fat på var Egnspillet om Knaberne, som tidligere Skoleinspektør Holger Birch var forfatter til og instruktøren var Maud Rasmussen, som i et årelangt samarbejde har været med til at give publikum en ”proffessionel” oplevelse

Det blev så stor en succes, at man havde fået mod på mere. Så allerede året efter satte foreningen og en masse personer der var blevet interesseret i ” skuespillet” et nyt stykke op på den store scene på Aalestrup Skole. Det var ” Skatteøen” og med den nogle fantastiske kulisser, som i årene efter var kendetegnende for Membranens teaterstykker.

Det var Tom Rasmussen der var den iderige bagmand og pladsen blev udnyttet på en spændende måde.

Gennem de næste 10 år blev det en række af populære stykker der gik over scenen med stor skuespilkunst og musikalsk altid var imponerende.

I 1995 indgik foreningen i et samarbejde med familien Winther på ” Lille Restrup” om en opsætning af ” Sommer i Tyrol” i den flotte park og med hovedbygningen som kulisse.

Det var et kæmpearbejde men blev belønnet med stor tilkendegivelse fra publikum, som strømmede til fra et stort område.

Membranen var med til at arbejde for at bygge et Teater- og Biografhus og med en stor indsats fra ildsjæle fra bestyrelsen og også bestyrelsen for Bio 88, resulterede det i at ” Knaberscenen ” stod færdig til indvielse i marts 2001.

Havde skolen haft nogle gode rammer til ”Totalscene”, som ikke var de samme på Knaberscenen, var der her andre gode faciliteter som er en vigtig del, når der skal spilles godt teater.

Til premiere stykket på den nye scene faldt valget på ” Pipi Langstrømpe”. Det var et godt valg, selvom Pipi måtte udskiftes undervejs, da Mette Dam som var udvalgt til at spille Pipi var blevet gravid, men Line Bjørn tog over og succesen var så overvældende, at den blev sat op endnu engang, knap et år efter, med lige så stor succes.

Membranen fik en stor gestus, da forfatteren Astrid Lindgren sendte en hilsen om held og lykke med ” Pipi Langstrømpe.

Således gik det slag i slag med store succeser, der kan bl.a. nævnes ” I dit korte liv”, ” Cyrano” ”Cabaret” og ” Anne Frank`s Dagbog” indtil 2007, da Maud Rasmussen meddelte, at hun ville flytte fra byen.

Det var et stort tab for Membranen at hun ikke mere kunne stå i spidsen for teaterdelen.

Men heldigvis havde Lisa Bjørn ” været i lære” nogle år og hun havde mod til at være ny instruktør og det går rigtig godt. Det er et stort arbejde at være instruktør, så Lisa har allieret sig med garvede Birthe Gindrup som er kommet med på sidelinjen. Så den del er atter i trygge og gode hænder.

Udover de mange teaterstykker er Membranen også arrangør af mange forskellige aktiviteter indenfor underholdning på den gode måde, f.eks Knaberrevy, Cafeaftenen og koncerter med lokale og professionelle udøvere.

Så de fremsynede mennesker der i 1985 enedes om at lave en musik – og teaterforening har vi meget at takke for.